Je zou datacenters kunnen zien als bibliotheken. Op het eerste gezicht bieden ze allemaal hetzelfde. Wie vaak boeken leent, leert de verschillen kennen. De bieb in de buurt, de bieb met de graphic novels, de bieb met die dame die je op nieuwe pareltjes wijst.
Als je websites van datacenters vergelijkt, vallen vooral de overeenkomsten op. Ze vertellen hetzelfde algemene verhaal, je moet diep klikken om de verschillen te ontdekken.
Stel je een bibliothecaris voor die je uitgebreid vertelt over het meest basale. “In een bibliotheek staan rekken met boeken, alfabetisch gerangschikt op naam van de schrijver. Als lid kies je uit deze collectie de boeken die je interesseren, om die voor een bepaalde tijd te lenen.” Hoe lang houdt zo’n verhaal je aandacht vast?
In den beginne
Global-e Datacenter wilde ‘iets anders’ en legde deze wens bij Botaniek. We stelden een team samen om het het ontwikkelingstraject in te vullen: concept, tekst, illustratie, fotografie, design en development.
Toen we de doelgroep in kaart brachten, zagen we hoofdzakelijk specialisten die bedrijven onderbrengen bij een datacenter. Bij hen hoef je niet hoeft aan te komen met teksten uit Datacenters for Dummies. Wie een datacenter zoekt, weet van de hoed en de rand.
Tijdens het keuzeproces maken deze specialisten een vergelijking. We brachten de eisen van de doelgroep in kaart, maakten een lijst met USP’s en werkten ons concept uit rondom de argumenten die voor de doelgroep het verschil maken.
Het kennisniveau van de doelgroep, stelde ons in staat om basisvoorwaarden snel over te brengen. Door bondig te zijn waar het kon, ontstond ruimte voor de troefkaarten van Global-e Datacenter.
Met wie spreken we?
Bij business-to-business gaat het vaak om het opbouwen van een relatie. Dat is voor datacenters niet anders. In het keuzetraject gebruikt de doelgroep de website als eerste kennismaking.
Voorkeur voor een datacenter ontstaat niet op basis van specificaties. Feitelijkheden bepalen of een datacenter de shortlist haalt, de manier van communiceren de plek op de lijst.
We zochten een schrijfstijl met karakter. Zinnen die zeggen wat gezegd moet worden. Met de persoonlijkheid van Global-e Datacenter: verzorgd, open en onderhoudend. De toon van de teksten trokken we door naar de beeldtaal (illustratie en fotografie).
Techniek die gelukkig maakt
De content brachten we onder in een gebruiksvriendelijk responsive design. Een heldere layout voor desktop en mobile, waarin teksten en beelden optimaal tot hun recht komen.
Wat betreft techniek ging de voorkeur nadrukkelijk uit naar een open source contentmagementsysteem, om niet afhankelijk te worden van één developer. Voor de hosting kozen ze voor de veilige servers en snelle verbindingen van – tromgeroffel – Global-e Datacenter.
Het design maakten we compleet met een template voor landingspagina’s, waarmee wij – en andere SEO specialisten – optimale en aantrekkelijke pagina’s kunnen opzetten.
Onze samenwerking met Botaniek resulteerde in prachtige images, pakkende teksten en mooie iconen.Joëlle Bouma, marketingmanager Global-e Datacenter
Team
Coördinatie: Joëlle Bouma (Global-e), Paul Stekelenburg
Concept: Paul Stekelenburg, Bela Zsigmond
Copy: Paul Stekelenburg
Ontwerp: Bela Zsigmond
Fotografie: Ruud van Bragt
Development: Marcel Burg