Foto van de presentatie van City of imagineers aan de commissaris van de koning.

Koninklijk bezoek voor City of imagineers

Om tafel bij CM: De Commissaris van de Koning en zijn gevolg, de burgemeester en wethouders van Breda. Een mooiere kans om de creatieve industrie van Breda te profileren krijg je zelden.

Sjef Kuijsters legt de ambities van City of imagineers voor. Door de imagineers van Breda samen te brengen, vergroten we onze slagkracht. En daar profiteert de gehele Brabantse stedenrij van.

“Eindhoven staat voor technische innovatie. Tilburg is goed in sociale innovatie. Breda brengt imagineering.”

Kuijsters kleurt zijn relaas met recente cases, gesteund door de aanwezige leden van City of imagineers: Loren Roosendaal (IC3DMedia), Michel Sohier (Peek Creative Studio’s), Roland Bastiaansen (An(d)dare) en Jeroen van Glabbeek (CM).

Hoe belangrijk imagineering voor de economie is, onderstreept Jeroen van Glabbeek, mede-oprichter van CM. “Technisch kunnen we alles, dat is het probleem niet. Wat we nodig hebben is verbeeldingskracht. Welk nut kunnen we vinden voor de technische mogelijkheden?”

Imagineering drijft CM voort. “Wat we nu doen, bestaat over vijf jaar niet meer.”

In de zoektocht wil CM de potentie van de creatieve industrie in Breda benutten. “Als een bedrijf in Eindhoven een grote opdracht binnenhaalt, profiteren tal van andere lokale ondernemers daarvan.” Dat wil Van Glabbeek ook in Breda zien en in dat streven speelt City of imagineers een belangrijke rol.

Wim van de Donk, Commissaris van de Koning, gelooft in de kracht van samenwerking. “We gaan naar Regionomics, een economie van samenwerkingsverbanden. Dat sluit perfect aan op de Brabantse inborst en cultuur.” Hij raadt de aanwezigen aan om verder dan Brabant te kijken en verbinding te zoeken met steden als Amsterdam en Bologna.

Aan het einde vraagt de Commissaris van de Koning: “wat hebben jullie nodig?”

Die vraag onderstreept de waarde van deze bijeenkomst. Het bestuur van City of imagineers bedankt alle aanwezigen voor hun tijd en CM voor het inspirerende kijkje in de keuken van, zoals burgemeester Paul Depla het verwoordt, één van de economische pareltjes van Breda.

Verslag door

Paul Stekelenburg

Facebook Google+

Tekstschrijver die het internet door-en-door kent. In 2000 begonnen als webredacteur bij de VPRO. Sinds 2006 werkzaam als webtekst- en contentspecialist.


Botaniek steunt


Logo City of imagineers